Faciliteren van vergaderingen en groepsprocessen

Faciliteren van vergaderingen en groepsprocessen

Nog te vaak zijn vergaderingen, workshops, werkgroepen en opleidingen éénrichtingsverkeer. Dit opleidingstraject van 3 dagen leert je hoe je groepsprocessen kan begeleiden met meer interactie van de deelnemers zodat je tijdens workshops, werkgroepen, vergaderingen en opleidingen komt tot meer effectiviteit, gedragenheid en betrokkenheid.

Voor wie:

Leidinggevende en ondersteunende rollen (interne trainers, coaches, coördinerende rollen, projectverantwoordelijken,…) die werkgroepen, workshops of vergaderingen op een actievere en betrokken manier willen leren begeleiden.

Wat leer je

  • Inzicht in de meerwaarde van een facilitator rol tijdens een vergadering of werkgroep
  • Op basis van een grondige analyse van doel en doelgroep de juiste interventie ontwerpen
  • Keuzes maken in werkvormen en methodieken (zowel on- als offline) voor o.a. kennismaking, probleemanalyse, visievorming, besluitvorming.
  • Een werkgroep begeleiden, enthousiasmeren en omgaan met weerstand in een groep

Aanpak:

Dit leertraject bestaat uit een voorbereidende vragenlijst, 3 interactieve opleidingsdagen waarin je leert hoe je stap voor stap een interventie kan ontwerpen en begeleiden, toegepast op een eigen case en een opvolggesprek. Een concrete toolbox met werkvormen helpt je om na de opleiding onmiddellijk aan de slag te gaan.

Praktisch:

Datum: woensdag 9, 16 en 30 september 2020
Locatie: Tweeperenboom Leuven
Prijs: 1875 euro + 21% btw
Max: 8 deelnemers

Een deelnemer aan het woord:

“ Zonder twijfel één van de meest nuttige opleidingen uit mijn carrière. Martine slaagt erin een hele groep in 3 dagen tijd te doen boosten in zelfvertrouwen, en het lukt haar om grenzen van individuen op een veilige manier voor goed te verleggen. Een opleiding met duurzame impact om je skills in het werken met groepen te verbeteren.” 

Meer info of inschrijven voor deze opleiding? Neem contact op met ons.

Faciliteren van vergaderingen en groepsprocessen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x